Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:KSH: A turizmus átfogó teljesítménye, 2010-2011

Létrehozva: 2015. július 31.
Módosítás: 2015. július 31.
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Helyi súgó ikon

A kiadvány célja a turizmus-szatellitszámlák bemutatása a 2010–2011. évre. A turizmus- szatellitszámlák egy olyan harmonizált rendszer, melynek segítségével a turizmus átfogó gazdasági teljesítménye mérhető. Keresleti oldalon megjelennek a lakossági utazások és költések, kínálati oldalon a turizmus nemzeti számlák módszertanával előállított termelési számlái. Így kimutató, hogy mennyi a turizmus hozzájárulása a gazdasághoz és mennyi a turizmus ágazatban foglalkoztatottak aránya.
A jelenlegi módszertan szerint a következő tevékenységek tartoznak a turizmus ágazatba: szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás, vasúti, közúti, vízi, illetve légiforgalmi személyszállítás, személygépjármű-kölcsönzés, utazási irodák, utazásszervezők és egyéb foglalási tevékenységek, kulturális szolgáltatások, illetőleg sport- és szabadidős tevékenységek. Turizmushoz kapcsolódó egyéb ágazatok még a gyógyfürdő-szolgáltatások, továbbá a szállítást kisegítő tevékenység.
A kiadványhoz kapcsolódó táblák megfelelnek a nemzetközi ajánlásoknak, így más országokéval is összehasonlíthatóak, mind tartalom, mind felépítés szempontjából.

 

Ugrás vissza...