Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Öt híd és három főútvonal újul meg idén Budapesten

Cikk:

Öt hidat, felüljárót és három főközlekedési útvonal-szakaszt újít fel idén a főváros, erre a célra több mint nyolcmilliárd forintot költenek - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester. Ugyancsak idén kezdődik a 2-es metró felújítása és a 4-es vonal építésének a megkezdése, ezért a közlekedők a szokásosnál is több útlezárásra számíthatnak.
Több mint nyolcmilliárd forintot fordít idén Budapest az utak, hidak és felüljárók felújítására - jelentette be csütörtöki tájékoztatóján Demszky Gábor főpolgármester. Március és október között rendbe hozzák a Flórián téri felüljáró déli ágát, felújítják a Szentlélek téri aluljárót, és kétirányú kerékpárutat létesítenek az Árpád híd északi járdáján. Ezek a munkálatok 1,8 milliárd forintba kerülnek.
Korrózióvédelem az Erzsébet hídon
A felújítási listán szerepel az Erzsébet híd is, amelyet korrózióvédelemmel látnak el, helyrehozzák a hídszerkezetet, amelyre 1,3 milliárd forintot költenek. Első alkalommal újítják fel teljes mértékben az 1979-ben épült, Fogarasi utca-Csömöri utca közötti felüljárót. A rekonstrukció kiterjed a szerkezeti elemekre, a szegélyekre és a korlátokra is. Mindez csaknem 800 millió forintba kerül.
Strapabíróbb lesz a Márvány utcai átkelő
Mivel a Déli pályaudvar térségére vonatkozó fejlesztési koncepció szerint nőni fog a vágányok száma, a közelében lévő, Márvány utcai közúti híd nyílását megnövelik. A 2-es metró rekonstrukciója miatt - amely nyáron kezdődik, és öt éven át tart majd - rendbe hozzák a Kerepesi úti, úgynevezett százlábú híd városközpont felé vezető pályáját. Ez utóbbi két beruházás nagyjából 300-300 millió forintot emészt fel.
Eltűnnek a kockakövek a Dózsa György útról és a Haller utcából
Az idén a Városháza négy nagyobb főútvonal-szakaszon kezdi meg a felújítási munkákat. Csaknem másfélmilliárd forintból a Dózsa György út utolsó, kockaköves részén épül aszfaltpálya, a környéken megújulnak a zöldfelületek is. Ugyancsak eltüntetik a macskaköveket a Haller utcában - erre 1,1 milliárdot fordítanak - és a Kőbányai úton, utóbbi helyszínen 1,8 milliárd forintba kerül a beruházás. Teljesen felújítják a XXII. kerületben az Angeli utat a városhatár és a Barackos út között.
A metróberuházások is idén kezdődnek
Az idei rekonstrukciókat jellemezve Demszky úgy fogalmazott: a főváros nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszik. A főpolgármester megemlítette, hogy ebben az esztendőben látnak hozzá a 2-es metró felújításához, a 4-es vonal megépítéséhez és a nagykörúti villamosokat is modernebbekre cserélik. E nagyberuházások közelében többször is korlátozni fogják a felszíni közlekedést.
Áprilisban döntenek az útfoltozásokról
Elhangzott: a főváros az idei költségvetésében további 1,6 milliárd forintot különített el a kátyúk befoltozására, ebből a pénzből kerületenként körülbelül ötezer négyzetméternyi útfelületet javítanak ki. A Fővárosi Közgyűlés még ebben a hónapban dönt arról, hogy e keretből mely útszakaszokra kerül sor. Az útfoltozási munkálatok az egyes helyszíneken két-három hét alatt befejeződnek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...