Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A miniszterelnök üzenete a pedagógusnapra

Létrehozva: 2003. május 31.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az a közösség, amely nem becsüli meg a pedagógusokat, az ország jövőjét is kockáztatja - írja Medgyessy Péter a pedagógusnap alkalmából közzétett üzenetében. A miniszterelnök úgy fogalmaz: büszke arra, hogy kormánya valamelyest törleszthetett abból az adósságból, ami a tanárokkal szemben felhalmozódott.
Gyermekeink oktatói, nevelői!
A fiatal és legfiatalabb nemzedékek, a jövő Magyarországának műveltsége, versenyképes szaktudása, tisztessége, lelki, szellemi és testi egészsége - a magánélet legfontosabb tere a család után - azon a környezeten múlik, amelyet Önök, tanítók és tanárok megteremtenek. Ahhoz, hogy egy gyermekből a köztársaság sikeres, boldog és hasznos polgára váljék, a szülők legfontosabb, természetes szövetségesei a pedagógusok.
Gyermekeink Magyarország és az egyesült Európa jövőjének letéteményesei. Aki a tanári hivatást választja, az tágabb közösségétől arra kap fölhatalmazást, hogy jövőnket alakítsa. Gondolkodjon jövőidőben, cselekedjék ma.
Az a közösség, amely nem becsüli meg a pedagógusokat, nem csak a gyermekeit teszi szegényebbé, de az ország, a nemzet jövőjét is kockáztatja. Büszke vagyok arra, hogy az esélyteremtés kormánya valamelyest törleszthetett abból a régi és nagy adósságból, amit Magyarország a pedagógusokkal szemben fölhalmozott. Mi, a kormány tagjai olyan köztársaságban hiszünk, olyan Magyarországért dolgozunk, ahol a pedagógusok osztályrésze nem a hosszú időszakok végén kapott kárpótlás, hanem a folyamatos megbecsülés.
A Nemzetközi Pedagógusnap alkalmából őszinte szívvel köszöntöm Önöket!
Kérem, hogy a köztársaság tisztelete, megbecsülése arra sarkallja mindnyájukat, hogy gyönyörű hivatásukat még felelősségteljesebben, még sikeresebben, még nagyobb elhivatottsággal végezzék. Közös jövőnk az Önök kezében van.
Boldog, sikeres pályát, jó tanítványokat kívánok mindnyájuknak!
Medgyessy Péter,
a Magyar Köztársaság miniszterelnöke
Ugrás vissza Ugrás vissza...