Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az új metró negyedét fizetné a főváros

Cikk:

A főváros a 4-es metró építési költségeinek egynegyedét vállalná, a fennmaradó 75 százalékot a kormánynak kellene fizetnie. A Gazdasági és Közlekedési, valamint a Pénzügyi tárca átvizsgálja a főváros pénzügyi helyzetét, hogy ennek ismeretében tárgyalják újra a beruházást.
A 4-es metró megépítésének az ország első számú projektjének kell lennie - mondta Demszky Gábor főpolgármester a nemzetközi tömegközlekedési szövetség (UITP) budapesti ülése kapcsán szervezett, a városfejlesztés és közlekedés kérdéseivel foglalkozó szakmai tanácskozáson.
Tarthatatlan a korábbi szerződés
Demszky szerint az előző kormány megszorításai miatt jelentősen romlott a főváros pénzügyi helyzete, ezért nem tartható az a korábbi szerződés, amelyben a főváros a költségek negyven százalékát vállalta magára.
Uniós pénzekre pályáznak
A főváros az 1170 millió eurós beruházás egynegyedét fizetné, ez a terveket, az előkészítést és a metróépítéshez kapcsolódó felszíni munkákat foglalja magában. A tervek szerint a 4-es metró a korábbinál hosszabb szakaszon épülne meg, a projektre pedig vissza nem térítendő európai uniós támogatásra pályáznának. A beruházásról szóló új törvényjavaslat a vizsgálat lezárása és az egyeztetés után a tavaszi ülésszakon kerülhet a parlament elé.
Ugrás vissza Ugrás vissza...