Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Változások az adótörvényben

Létrehozva: 2005. július 19.
Módosítás: 2005. július 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Idén az adótörvényekben a személyi jövedelemadó számításában, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásában és az egészségügyi hozzájárulásokban lesznek jelentősebb változások.
Az idei adótörvényeket érintő legfontosabb változásokról számolt be - többek között - Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökhelyettese kedden.
A személyi jövedelemadóról szóló törvény a helyi és helyközi munkába járás költségtérítésére vonatkozó szabályokban módosult. A "felszolgálási díj" jogcímen megszerzett bevétel kérdése is ehhez a körhöz tartozik. Ugyan a borravaló nem minősül adóterhet viselő járandóságnak, az ilyen jellegű jövedelmeket az összevont adóalapba kell beszámítani, ami után 15 százalékos nyugdíjbiztosítási járulékot kell fizetnie a foglalkoztatónak.
A hátrányos helyzetűek foglalkoztatása
Októbertől indul a START-program, amely a pályakezdő fiatalok foglalkoztatását ösztönzi. A Startkártya kiegészítő igazolványként igényelhető az adóigazolvány mellé, mely egy alkalommal váltható ki. Kiemelt kedvezmények is párosulnak a lehetőséggel: nem kell megfizetni a tételes egészségügyi hozzájárulást foglalkoztatásuk időtartama alatt.
Szigorodnak az adatszolgáltatások
Az adózás rendjéről szóló törvény új alponttal egészül ki, aminek eredményeként adatszolgáltatást köteles teljesíteni az elsőfokú építésügyi hatóság. A bejelentendő adatok körét az APEH határozza meg.
Ugrás vissza Ugrás vissza...