Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ötvenmillió forintos adomány a méhnyak-szűrővizsgálatok céljára

Létrehozva: 2004. december 22.
Módosítás: 2004. december 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Húsz, helyszíni szűrés elvégzésére alkalmas gépkocsit ajánlott fel a Nemzeti népegészségügyi program részére a Szenerencsejáték Rt. Az országos méhnyakszűrést tavaly indította el az egészségügyi tárca, a gépkocsik hozzájárulhatnak a részvételi arány növeléséhez.

Közel 50 millió forintot adományozott a Szerencsejáték Rt. a méhnyak-szűrővizsgálatok céljára - közölte szerdán a részvénytársaság. Székely Gábor vezérigazgató a budapesti Láng Sportcsarnokban rendezett jótékonysági teremfutball-mérkőzés keretében adta át a mintegy húsz gépkocsi értékének megfelelő adományt Rácz Jenő egészségügyi miniszternek.

- A társaság ezzel kívánja elősegíteni a Nemzeti népegészségügyi program, konkrétan a méhnyak-szűrővizsgálatok sikeres megvalósítását, hatékony lebonyolítását - olvasható az erről szóló közleményben.

Az adományozó cég által ismertetett adatok szerint a 2003 szeptemberében megkezdett, szervezett szűréseken az egy év alatt meghívólevelet kapott majdnem félmillió nőnek nem egész 3 százaléka vett részt. Az egyéb diagnosztikus célú, valamint a magánnőgyógyászatokon elvégzett szűrésekkel sem sikerült az érintett célcsoportok tagjait teljességgel elérni.

Az adományból beszerezhető húsz gépkocsi révén viszont lehetővé válik, hogy a megyei szülész-nőgyógyász főorvosok által szervezett mozgó, helyszíni, települési, munkahelyi szűrések megvalósuljanak - áll a társaság közleményében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...