Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ügyfélkapun is elérhető az adónaptár

Létrehozva: 2008. szeptember 14.
Módosítás: 2008. szeptember 14.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Személyre szabott, bármikor lekérhető adónaptárt kaphatnak mindazok, akik az Ügyfélkapun keresztül használják az APEH új szolgáltatását.

Immár Ügyfélkapu-regisztrációval is elérhető a személyes adónaptár az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján. Ha valaki a szolgáltatást nem anonim módon, hanem az Ügyfélkapu rendszerén keresztül használja, akkor a határidők lejárta előtt - 1, 3 vagy 5 nappal - figyelmeztető e-mailt kap. Az előállított személyes adónaptárt a rendszer megőrzi, így azt bármikor újra meg lehet tekinteni.

A program több hónapig készült, a tesztelésben adószakértők és adótanácsadók is közreműködtek, így szélesebb szakmai egyeztetés alapján állhatott össze a rendszer. A személyes adónaptárt úgy alakították ki, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze.

A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőkkel.

Az adóhivatal felhívja a figyelmet, hogy a bevallások kitöltésekor mindig a legfrissebb verziójú programokat használják, melyek letölthetők az APEH honlapjáról.

Ugrás vissza Ugrás vissza...