Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatjuk, hogy a Közigazgatási Ügyfélvonal (1818) rendszerein valamennyi hívószám esetén 2020. december 3-án, csütörtökön 23:50-től péntek 4:00 óráig rendszerfrissítés kerül végrehajtásra, mely során a 1818 működésében átmeneti kiesések lesznek tapasztalhatók.

Az NKM Energia Zrt. villamos energia- és földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézési szakrendszerében karbantartás lesz az alábbi időintervallumban:

2020.12.05. (szombat) 15:00-24:00

A leállás miatti tájékoztatók közzétételének helye:
https://www.nkmenergia.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=5155495
https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/e-ugyintezes/tajekoztatas-ugyfeleknek

Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel.

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani a +36 1 920 1050-es telefonszámon.

A hiba észlelésének időpontja: 2020.11.26.

MORZSÁK

TARTALOM:Helikoptereket küld Afganisztánba a magyar honvédség

Cikk:

Egy kilenc NATO-tagországot tömörítő program keretében két Mi-17-es helikoptert és 30 főnyi kezelőszemélyzetet küld Afganisztánba a magyar honvédség 2011-ben, a helikopterek felújítását NATO-forrásból oldják meg - mondta el Szekeres Imre honvédelmi miniszter az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt.

Két Mi-17-es típusú helikoptert küld Afganisztánba a magyar honvédség 2011-ben, továbbá 30 főnyi kezelőszemélyzet utazik a közép-ázsiai országba - jelentette be Szekeres Imre honvédelmi miniszter kedden az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának ülésén tartott beszámolójában. Magyarország több NATO-tagállammal közösen biztosítja a megfelelő logisztikát a helikopterekhez. A programban 9 NATO-tagállam vesz részt; a forrásokat közösen biztosítják, így a két magyar gép felújítását is NATO-forrásból oldhatja meg a honvédség.

Szekeres Imre beszámolt arról is, hogy jövőre átalakítják az afganisztáni szerepvállalást: a hangsúlyt ezentúl az afgán hadsereg (ANA) kiképzésére helyezik, ezért növelik a törzstiszti állományt, és több kiképzőt küldenek az országba. Már jövőre egy tízfős, helikopterkezelésben járatos csoport utazik Afganisztánba, ennek feladata az ANA felkészítése lesz.

Hamarosan csatlakozik a tartományi újjáépítési csoporthoz (PRT) egy montenegrói kontingens, amely a Baglán tartományban lévő magyar bázis őrzésében vesz majd részt. Montenegró 30 katonát küld Afganisztánba, így a felszabaduló magyar katonák más feladatot kaphatnak. Újabb csapatbővítést a honvédség nem tervez - szögezte le Szekeres Imre.

A honvédség az elmúlt hónapokban meghatározta a nemzetközi műveletekben való részvételének programját 2016-ig. Magyarország a jövőben is elsősorban a Nyugat-Balkánra és Afganisztánra fókuszál, de a ciprusi ENSZ-misszióban és a Sínai-félszigeten is jelen lesznek a katonák. Magyarország összesen 1000 katonája vesz részt valamilyen külföldi misszióban.

Az ülésen elhangzott az is, hogy a honvédség már beszerzett néhány robotrepülőgépet, amelyek fél éven belül szolgálatba állhatnak, és részt vehetnek például a Baglán tartományban lévő magyar tábor őrzésében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...