Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kevesebb új állás és álláskereső augusztusban

Cikk:

A nyilvántartott álláskeresők száma augusztusban 546.100-re, az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal csökkent Magyarországon, annak ellenére, hogy a nyolcadik hónapban havi összehasonlításban tovább csökkent az új állások száma – közölte honlapján az Állami Foglalkoztatási Szolgálat.

A foglalkoztatók augusztusban 27.200 új álláslehetőséget jelentettek be a munkaügyi kirendeltségekhez, ez az előző hónap adatánál 3.400-zal, 11 százalékkal kevesebb. Az előző év azonos időszakához képest ugyanakkor 12 százalékos növekedés következett be. Az újonnan bejelentett állások 52,4 százaléka nem támogatott álláshely, a többit valamilyen támogatott foglalkoztatási forma keretén belül kínálták a munkáltatók.
 
A támogatott állások legnagyobb hányadát, 52 százalékát az „Út a munkához program” keretében meghirdetett közcélú állások teszik ki, amelyek között a legnagyobb számban az egyéb segédmunkások, a takarítók, őrök, tehát a szakképzettséget nem igénylő foglalkozások találhatóak.

A nyilvántartott álláskeresők száma az előző év azonos időszakához képest 3,2 százalékkal, csaknem 18 ezerrel esett vissza. A csökkenésben szerepet játszott az, hogy a belépési forgalom egy hónap alatt 21,3 százalékkal, ezen belül az első alkalommal belépők száma 25,7 százalékkal volt kevesebb, mint az előző hónapban.

A nyilvántartott álláskeresők 29,5 százaléka - 160.900 ember - tartósan, vagyis több mint egy éve folyamatosan regisztrált álláskereső, számuk az előző hónaphoz képest kissé nőtt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...