Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A PM 219,8 milliárd forint hiányt vár februárra

Létrehozva: 2008. február 19.
Módosítás: 2008. február 19.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A Pénzügyminisztérium (PM) - önkormányzatok nélkül - 219,8 milliárd forint hiányt vár februárra - jelentette be Bathó Ferenc, a szaktárca főosztályvezetője. A januári végleges pénzforgalmi többlet 33,8 milliárd forint volt szemben a prognosztizált 27,5 milliárd forint hiánnyal.

Az első negyedévre 569,1 milliárd forintra csökkentette a Pénzügyminisztérium a korábban 581,5 milliárdra várt pénzforgalmi deficitet, az új összeg - akárcsak a korábbi - a GDP 2,1 százalékának felel meg.

A 2008. év egészére a PM nem változtatta meg 1111,2 milliárd forintos hiány előrejelzését, ami a várt GDP 4 százaléka.

Az államháztartás januári 33,8 milliárd forintos többletének hátterében a központi költségvetés vártnál kisebb hiánya áll - jelezte Bathó Ferenc. A prognózis 72 milliárd forint deficit volt, ugyanakkor 2008 januárjában ennél jóval kisebb, 10,4 milliárd forintos hiány alakult ki. A központi költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok kiadásai 51 milliárd forinttal kisebbek lettek a várható értéknél.

A kedvezőbb januári adatok után még nem módosít az éves prognózison a szaktárca, noha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évértékelő beszédében arra utalt, hogy a vártnál kedvezőbb lehet az államháztartási egyenleg - felelte egy kérdésre a főosztályvezető.
Ugrás vissza Ugrás vissza...