Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Nincs magyar sérültje az iraki katonai bázis elleni aknatámadásnak

Létrehozva: 2004. április 20.
Módosítás: 2004. június 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Aknavető-támadás érte hétfőn este az iraki al-Hillában azt a tábort, ahol a magyar kontingens katonái is állomásoznak. Személyi sérülés nem történt - közölte a honvédelmi tárca illetékese.
Az al-hillai bázist, ahol többnemzetiségű hadosztály tagjaként a magyar katonák is állomásoznak, hétfőn éjszaka érte aknavető-támadás - mondta el Bocskai István . A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese közölte: a magyar szállítókontingens katonáinak táborhelyéül is szolgáló al-hillai bázison iraki idő szerint 21 óra 50 perckor három aknavető gránát robbant fel. Az egyik a kerítés mellett, a másik kettő pedig a technikai eszközök tárolásául szolgáló telephelyen lépett működésbe.
Kedden mérik fel a károkat
Bocskai István hangsúlyozta: a robbanások személyi sérüléseket nem okoztak . A parancsnok a katonák személyi biztonságának fokozására azonnal intézkedett - tette hozzá. A kommunikációs főigazgató-helyettes közölte, hogy az esetleges károkat csak kedden reggel mérik fel a táborban.
A magyarok szálláshelyéül is szolgáló tábort ezt megelőzően február 18-án érte támadás , akkor két teherautó nekihajtott a tábort övező védműveknek. A támadók az első teherautóval a védműveken akartak rést nyitni, hogy aztán a másik jármű be tudjon jutni a táborba, ez azonban nem sikerült, s mindkét teherautó felrobbant.
Az akkori merénylet következtében a magyar zászlóalj épületeinek ablakai kitörtek, s a szilánkok megsebesítettek tíz magyar katonát. Tavaly októberben pokolgép robbant fel a tábor közelében, szeptemberben pedig három aknagránátot lőttek ki a támaszpontra. Személyi sérülés akkor egyik esetben sem történt.
Ugrás vissza Ugrás vissza...