Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Törvénymódosítás az állatkínzás ellen

Létrehozva: 2003. június 26.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Büntető törvénykönyvbe vetetné Gusztos Péter és Hankó Faragó Miklós az állatkínzást, a parlament szeptemberben fogadhatná el a törvénymódosítást. A héten Fadd-Domboriban biztonsági őrök halálra kínoztak egy kutyát.
A jövő hét elején nyújtják be, és a parlament szeptemberben fogadhatja el a szabad demokrata Gusztos Péter és Hankó Faragó Miklós törvénymódosítását, amely az állatkínzások jelenleginél szigorúbb büntetését tenné lehetővé. Gusztos Péter csütörtökön, a Parlament előtt számos kutya társaságában tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Fadd-Domboriban biztonsági őrök halálra kínoztak egy kutyát.
Az SZDSZ-es képviselő rámutatott, hogy azok, akik halálra kínozták a kutyát, a hatályos szabályok szerint ötvenezer forintig terjedő szabálysértési bírsággal büntethetők. Gusztos Péter megjegyezte: Hankó Faragó Miklós az állatvédelmi törvény módosításakor korábban már felvetette, hogy az állatkínzásnak a Büntető törvénykönyvbe kellene bekerülnie.
A képviselői indítvány részleteiről szólva elmondta: az orvvadászokra és az állatviadalokra vonatkozóan is változtatásokat javasolnak. A kormánypárti képviselő reményei szerint javaslatuk elnyeri a kormány és az ellenzéki képviselők támogatását is.
Gusztos Péter azt kérte valamennyi állatbaráttól, ne gondolják azt, hogy a személyes igazságszolgáltatásnak helye lehet. A képviselő szerint többen fadd-domboriba akartak utazni "igazságot tenni".
Ugrás vissza Ugrás vissza...