Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Január 13-án lesz Andor László EP-bizottsági meghallgatása

Cikk:

Az Európai Parlament foglalkoztatási és szociális ügyek bizottsága január 13-án hallgatja meg Andor László magyar biztos-jelöltet, aki a foglalkoztatás- és szociálpolitikai tárca várományosa.

Január 13-án tartják Andor László meghallgatását az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságában - közölte pénteken az EP. A magyar biztosjelöltnek a foglalkoztatás- és szociálpolitikai tárcát szánja José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, így Andort a foglalkoztatási és szociális ügyek EP-bizottsága faggatja majd három órán keresztül.

A biztosjelölti meghallgatásokat január 11. és 15. között Brüsszelben, valamint 18-19-én Strasbourgban tartják. Minden tagállam egy biztost adhat a testületbe. A szabályok értelmében a meghallgatáson nem csak az illetékes szakbizottság tagjai lehetnek jelen és tehetnek fel kérdéseket a biztosjelöltnek, hanem korlátozott számban más bizottságokban ténykedő EP-képviselők is. A parlament a tervek szerint január végén szavaz az új összetételű Európai Bizottságról, amely február elsején léphet hivatalba.

Ugrás vissza Ugrás vissza...