Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Távozik Ángyán József, a VM parlamenti államtitkára

Cikk:

A miniszterelnök elfogadta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára felmentésére vonatkozó kérését - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn. Az új államtitkár személyéről később dönt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hétfői kormányülésen egyeztetett az ügyről. A sajtó a múlt csütörtökön számolt be arról, hogy Ángyán József, a VM parlamenti államtitkára január 18-án benyújtotta lemondását, döntéséhez nem fűzött indoklást. Környezetvédő szervezetek pénteken levelet írtak a miniszterelnöknek, azt kérve, hogy ne fogadja el az államtitkár lemondását, a hétvégén körülbelül száz civil szervezet csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter múlt pénteken úgy nyilatkozott: a Vidékfejlesztési Minisztérium politikája nem változik Ángyán József lemondása miatt, a tárca kezdettől fogva alaposan átgondolt filozófia alapján végzi a munkáját, és ez a parlamenti államtitkár távozása után is így marad. Ángyán József a minisztérium tájékoztatása szerint kiváló munkát végzett, a tárca vezetője továbbra is számít munkájára.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...