Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A balatoni kereskedők több mint fele nem ad számlát

Létrehozva: 2003. július 28.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

800 vendéglőst, kereskedőt, termék-előállítót vizsgáltak a hétvégén az APEH ellenőrei a Balatonon. Az ellenőrzött vállalkozások közel fele bírságra számíthat, 20-25 esetben - számlaadási kötelezettség elmulasztása miatt - be is zárathatja az üzletet a hatóság.
Az ellenőrzések 46 százaléka bírság kiszabásával zárult a Balatonon - derült ki hétfőn, a Siófokon megtartott APEH-sajtótájékoztatón.
A három tóparti megye 77 településén az ellenőrök elsősorban azt vizsgálták, mennyire tartják be nyugta-, illetve számlaadási kötelezettségüket az idegenforgalomban érdekelt vállalkozások. A résztvevő 108 ellenőr összesen 800 vállalkozást vizsgált - mondta el Hajdu Miklósné, az APEH főosztályvezetője.
Az akció során a vendéglősök 20-22, a termék-előállítók 86, a kereskedők és a szolgáltatók 60 százaléka nem adott a vásárló revizoroknak sem nyugtát, sem számlát. Az átlag - a vendéglősöket kivéve - jóval magasabb az országos ellenőrzések eredményeinél: az első félévben az országos ellenőrzéseknél az ellenőrzöttek 24 százaléka nem adott sem nyugtát, sem számlát.
A piacokon nem adnak számlát
Piacokon is jártak az adóellenőrök. A vásározók-piacozók 64 százalékánál tapasztalták, hogy nem állítanak ki semmiféle bizonylatot az eladásról, a kaposvári piacon nem akadt egyetlen számlát adó kereskedő sem - mondta a főosztályvezető asszony.
A balatoni akció az eljárások befejeztével 22-25 esetben üzletbezárással zárulhat. Két kereskedőről derült ki, hogy megszűnt vállalkozást működtetnek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...