Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Eladja kilencmilliárdos kintlévőségét az APEH

Létrehozva: 2003. augusztus 8.
Módosítás: 2006. június 21.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az adóhivatal ezentúl negyedévente eladja kétes kintlévőségeit. A most közzétett, kilencmilliárdos csomagban csak felszámolás alatt lévő cégek tartozásai szerepelnek.
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a tervek szerint a jövőben a jelenlegi 9 milliárd forintoshoz hasonló nagyságrendű csomagokban, negyedévente meghirdeti kétes kintlévőségeinek eladását - közölte Lovas György , a hivatal szóvivője pénteken.
A szóvivő elmondta: az APEH kintlévősége 655 milliárd forint, ám ez az összeg nem hasonlítható össze a megpályáztatott 9 milliárd forinttal. A 655 milliárd forint ugyanis a teljes tartozásállomány, s ebben például olyan tételek is szerepelnek, amelyeket az adóalanyok megfizetnek. A 9 milliárd forintos összeg viszont csak a felszámolás alá vont gazdasági szerveztek tartozása, ezen belül is olyan cégeké, amelyektől a teljes kintlévőség behajtása már "nem reményteljes" az APEH számára.
Az APEH a 9 milliárd forintos csomagot egyben adja el, tehát nem lehet csak a viszonylag fizetőképesebb vállalatok tartozását megvenni.
Ugrás vissza Ugrás vissza...