Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Selejtezni kell január végéig a fel nem használt számlákat

Létrehozva: 2008. január 29.
Módosítás: 2008. január 29.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A 2007. január 1. előtt nyomdai úton előállított, fel nem használt nyugta- és számlanyomtatványokat január 31-éig utólag is ellenőrizhető módon, bizonylattal alátámasztottan selejtezniük kell az előállítóknak, az értékesítőknek és a felhasználóknak.

A 2007. január 1. előtt nyomdai úton készült nyomtatványokat tavaly június végéig lehetett forgalomba hozni, és december végéig lehetett felhasználni. A 2006 végéig gyártott nyomtatványok közül a nyilvántartásba (használatba) vett számlatömböket 2007. december 31-ével le kellett zárni, a használatba nem vett bizonylatokat pedig 2008. január 31-éig selejtezni kell. A selejtezést - ahogy tavaly a lezárást is - regisztrálni kell a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásában.   

Január 1-je óta már csak az APEH által kijelölt sorszámmal ellátott nyugtákat, számlákat szabad kibocsátani és befogadni. Aki nem ilyen számlát bocsát ki, arra 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot róhat ki az adóhatóság. A számla befogadójának is érdemes ellenőriznie a sorszámot, és ha szükséges, kicseréltetni a kibocsátóval, a nem megfelelő sorszámú bizonylatot ugyanis nem fogadják el az adóellenőrzés során.

Ugrás vissza Ugrás vissza...