Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Eredménytelen volt az első elektronikus ingatlan árverés

Cikk:

A hétfőn este zárult liciten egy külterületi szólóterületre és a rajta álló faházra lehetett licitálni, de nem érkezett egyetlen ajánlat sem. Az APEH február 19-én tartja a következő elektronikus ingatlanárverést.

Sikertelenül zárult az APEH első elektronikus ingatlanárverése, mert a hétfőn este zárult licit során nem érkezett egyetlen ajánlat sem. Egy Kazincbarcika külterületén lévő, 300 ezer forint becsértékű szőlőre és egy 12 négyzetméteres faházra lehetett licitálni. A sikertelen próbálkozás nem jelenti azt, hogy az ingatlan végleg az adóhatóság nyakán maradt, ugyanis az elévülési időn belül - ez normál esetben öt év + hat hónap - akárhányszor próbálkozni lehet az árveréssel - közölte az adóhatóság.

A következő elektronikus ingatlanárverés február 19-én lesz, egy 6 millió forint becsértékű sárospataki telephely - műhellyel és garázzsal - kerül e-kalapács alá, február 20-án pedig további 18 ingatlan árverése kezdődik meg. Az APEH elektronikus árverési felületén kedden délután 125 ingatlan volt meghirdetve, főleg belterületi telkek, rétek, szántók, erdők, szőlők, de vannak köztük ipari ingatlanok, családi házak és lakások is, ezeket a következő hónapokban folyamatosan bocsátják majd árverésre.

Az APEH végrehajtási eljárásai során lefoglalt, a hivatal birtokában lévő ingatlanokat és üzletrészeket az év eleje óta lehet értékesíteni, az ingóságok esetében már 2008 elején bevezették az e-árverést.

Az ingatlanárverésen érvényes ajánlatnak a becsérték 65 százalékát, lakóingatlannál a 75 százalékát elérő licitösszeg minősül. Az ingatlan becsértékének 10 százalékát kell befizetni, amit a nyertesnél beszámítanak a vételárba, a többi licitáló pedig visszakapja. Az árverések időtartama három nap.

Ugrás vissza Ugrás vissza...