Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány üdvözli az ÁSZ korrupciós felmérését

Cikk:

Európai uniós forrásból indul el jövő ősszel az Állami Számvevőszék projektje a korrupciós kockázatok felderítésére. A kormány üdvözli a program elindítását - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány üdvözli az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korrupciós kockázatok felmérésére indított projektjét. A projekt a kormány támogatásával európai uniós forrásból valósul meg, és induláskor Bajnai Gordon akkori gazdasági és fejlesztési miniszter támogatta a kezdeményezést - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő kedden.

Csapodi Pál, az ÁSZ főtitkára szintén ezen a napon jelentette be, hogy a szervezet projektet indít a korrupciós kockázatok feltérképezésére uniós támogatással, 286,5 millió forintos összköltséggel. A 2010 őszén induló programban az ÁSZ több ezer igazgatási szerv közreműködésével - egy interneten elérhető kérdőív kitöltésével - végez országos adatfelvételt. Átfogó felmérést készít a magyarországi igazgatási rendszerről, amellyel egyidejűleg megoldást is keres a működési hiányosságokra.

A kormány elkötelezett a tisztább közélet és a korrupcióellenes harc iránt, ebben a harcban az ÁSZ a kormány szövetségese - fogalmazott a kormányszóvivő.

Ugrás vissza Ugrás vissza...