Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Napokon belül megkezdődik a tárcák átadása

Cikk:

A következő napokban megkezdődik az SZDSZ-es tárcák átadása-átvétele, amelyet Kiss Péter kancelláriaminiszter és Ficsor Ádám miniszterelnöki kabinetfőnök felügyel.

- Az MSZP biztosítja az ország kormányozhatóságát, vállalja az önálló, baloldali kormányzás felelősségét - mondta Nyakó István, a párt szóvivője kedden este az MSZP országos elnökségének tanácskozása után.

A szóvivő közlése szerint az elnökség felkérte Gyurcsány Ferenc pártelnököt, terjessze a testület elé a következő két év kormányzati politikájára vonatkozó javaslatait, elképzeléseit a kormányprogram tartalmi megújítására.

Az MSZP tudomásul vette a döntést

A kormányfő cselekvő politikát ígér

Gyurcsány Ferenc szerint kisebbségi kormányzás esetén sem lesz a kabinetje "béna kacsa": aktív, cselekvő politikát folytatnak majd, sok jó kezdeményezéssel. A miniszterelnök erről a köztelevízió szerda reggeli műsorában beszélt.

- Tartani fogjuk a kormányprogramot és a konvergenciaprogramot is - hangsúlyozta.

Elképzelése szerint korábban kezdik majd az egyeztetéseket a tervezett intézkedésekről, és több egyeztetés lesz az összes ellenzéki párttal, köztük az SZDSZ-szel is.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy a szakmai kérdésekben az elmúlt években is sokszor szavaztak együtt a kormánypártok és az ellenzék, az MDF pedig a reformtörvények egy részét is támogatta.

Nyakó István közölte, az elnökség tudomásul vette, hogy az SZDSZ április 30-i hatállyal visszahívja a kormányba delegált minisztereit, államtitkárait. Elmondta, azt is tudomásul vették, hogy az SZDSZ elnöke jóváhagyást kért pártja vezető testületeitől a koalíciós szerződés felbontásához.

A következő napokban kormányzati szinten megkezdődik az SZDSZ-es tárcák átadása-átvétele, amelyet Kiss Péter kancelláriaminiszter és Ficsor Ádám miniszterelnöki kabinetfőnök felügyel.

Áttekintik a jogalkotási programot

A szóvivő elmondta azt is, hogy áttekintik a következő egy év jogalkotási programját is. Egyeztetnek az MSZP különböző szervezeteivel, a frakcióval, tagozatokkal, platformokkal, és közösen alakítják ki a következő időszak politikai menetrendjét.

Az elnökség meghallgatta a nap folyamán tartott koalíciós tárgyalásról szóló beszámolót. E szerint a tárgyaláson az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy nem személyi okok vezettek döntésükhöz.

A kormányt érintő személyi kérdésekkel nem foglalkoztak az elnökségi ülésen, hiszen az SZDSZ a végső szót küldöttgyűlésén mondja ki, és addig él a koalíciós szerződés.

Ugrás vissza Ugrás vissza...