Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szeptemberre elkészül az M3-as új szakasza

Cikk:

A módosított határidő előtt egy hónappal elkészülhet az M3-as autópálya új, Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakasza, ezzel az ezredik kilométer sztrádarész készül el Magyarországon.


A módosított határidőhöz képest hamarabb, előreláthatólag augusztus végén vagy szeptember elején megnyithatják a forgalom előtt az M3-as autópálya új, Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszát, amelynek átadásával az 1000. kilométer sztrádarész készül el Magyarországon - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

A M3-as Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszának kivitelezési határideje 2006. december 31-ről területbiztosítási és kisajátítási gondok miatt módosult 2007. szeptember 30-ra, de a felgyorsult és jól haladó építkezésnek köszönhetően várhatóan egy hónappal korábban megtörténhet az avatás - mondta a gazdasági és közlekedési miniszter, miután a helyszínen tájékozódott a beruházás állásáról. A tárca vezetője hangsúlyozta: a 79,9 milliárd forintért épülő, 39 kilométer hosszú, újabb M3-as szakasz átadásával több mint 1000 kilométerre nő a magyarországi autópályák hossza.

A Görbeháza-Nyíregyháza közötti M3-as sztrádarész augusztus végi - szeptember eleji átadását a hatósági engedélyek kiadása hátráltathatja, de az érintett önkormányzatok és hatósági szervezetek remélhetőleg időben rendelkezésre bocsátják a mintegy 100 dokumentumot - fogalmazott a miniszter.

A már tartó előkészítés után 2009-ben kezdik meg a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti autópályarész építését, amely 2011-ben fejeződik be. Azt követően Záhonyt is bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba, illetve a sztrádához csatlakozóan megépítik Rohod és Csenger között az M49-es autóutat, amely Románia felé biztosít majd korszerű közlekedési lehetőséget.

Kóka János közlekedési miniszter az M3-as épülő szakaszánálUgrás vissza Ugrás vissza...