Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Már csak 36 kilométer hiányzik az M7-esből

Cikk:

Átadták az M7-es autópálya újabb, Nagykanizsa és Eszteregnye közötti 12 kilométeres szakaszát. A sztráda 8 hónapos késéssel vált teljessé a decemberben már átadott hat kilométernyi útszakasszal; a 18 kilométernyi pálya együttes költsége 36 milliárd forint volt.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az avatáson arról beszélt: az M7-esnek sajátságos történelme van. Negyven év alatt épült meg az országhatárig a fele, 2004 óta négy év alatt pedig megduplázódik a hossza. A szakminiszter a jövő nyári turistaszezonra ígérte a még hiányzó, Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti 36 kilométeres pálya, valamint a Letenyénél a horvát sztrádával csatlakozó Mura-híd elkészültét.

A miniszter arról is beszélt: a sztrádaépítések mellett szükség van a minőségi közutak fejlesztésére is, mert éppen Zala, Vas és Somogy megyébe az átlagosnál kevesebb beruházás áramlik. Ennek okaként pedig az infrastruktúra hiányát jelölik meg a befektetők.

Az európai uniós források bevonásával ebben a ciklusban megvalósul a régióban a 67-es, a 68-as, a 61-es, a 74-es, a 76-os, a 75-ös és a 86-os utak korszerűsítése, bővítése és elkerülőszakaszainak építése.

Ugrás vissza Ugrás vissza...