Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:E-ügyintézés: civilek javaslataira építene a kormány

Cikk:

A kormány civil szervezeteket kér fel arra, hogy a választások idejére alakítsanak ki olyan szakmai-közpolitikai-társadalmi konszenzust, amelyre a következő kormány támaszkodhat a következő tíz év fejlesztései során - Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a tihanyi Internet Hungary konferencián kedden.

Nincs átfogó képünk arról, hogy az internet segítségével miként modernizáljuk Magyarországot - jelentette ki Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a tihanyi Internet Hungary konferencián kedden. Összességében "inkább sikeres" volt az utóbbi évtized infrastruktúrafejlesztése, de az internet elterjedtsége még mindig nem eléggé "robusztus" - mondta az államtitkár, aki a következő időszak feladatát úgy határozta meg: "internetet mindenkinek, mindenütt".

A folyamatok technikai szemlélete csak az első lépés volt, ezután új szempontokat kell előtérbe helyezni: az e-közigazgatást e-közszolgáltatássá kell fejleszteni, hogy az emberek minden hivatalos ügyüket egyetlen helyen tudják elintézni. A kormány civil szervezeteket kér fel arra, hogy a választások idejére alakítsanak ki olyan szakmai-közpolitikai-társadalmi konszenzust, amelyet "a következő kormány haszonnal a magáévá tehet", és erre alapozhatja a következő tíz év fejlesztéseit ezen a területen - mondta Baja Ferenc.

Ugrás vissza Ugrás vissza...