Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Balaton: biztató jelek az idegenforgalomban

Cikk:

A balatoni idegenforgalom 2003. évi teljesítménye legalább a tavalyi forgalomnak megfelelő lesz Kolber István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke várakozásai szerint.

Az ország idegenforgalmi bevételeinek mintegy harmadát biztosítja a Balaton-vidék, a régió tavaly 380 milliárd forintot "termelt". Az új idényben kedvező jelek mutatkoznak a balatoni idegenforgalomban. Kolber István szerint a balatoni idegenforgalomra kedvezően hat, hogy a kormány megváltoztatta a forint árfolyamát. Azzal, hogy az üdülési csekk adómentes részét 20 ezer forintról 50 ezer forintra emelték, a statisztika szerint máris többen veszik igénybe a kedvezményt.

A tó vize kevés, de tiszta

A Balaton vize kevés, de tiszta, a vízpótlásról várható döntés viszont már nem befolyásolja az idei idegenforgalmat. A települések arculatának alakításával, a rend, a tisztaság, a közbiztonság növelésével, a szolgáltatások minőségének az emelésével, a rendezvények összehangolásával azonban még sokat lehet tenni az idegenforgalom növelése érdekében - sorolta Kolber István. A beruházások, mint például a tó megközelítését megkönnyítő M7-es autópálya kiépítése és a sármelléki repülőtér tervezett fejlesztése megalapozzák a hosszú távú felemelkedést.

Ugrás vissza Ugrás vissza...