Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Meghallgatták Barrosót a szocialisták és a zöldek

Létrehozva: 2004. július 13.
Módosítás: 2004. október 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Az új tagállamok minél gyorsabb integrációját ígérte José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökjelöltje az Európai Parlament két frakciójának meghallgatásán kedden.

A volt portugál miniszterelnök, akinek jelöléséről június 22-én szavaz az Európai Parlament, kiállt a jelenlegi elnök, Romano Prodi következő hét évre vonatkozó költségvetési javaslatai mellett, mondván a kibővült és egyre több feladatot felvállaló EU-nak több forrásra van szüksége. A javaslatokat a leggazdagabb tagállamok mind túlságosan pazarlónak ítélték.

Barroso mindkét keddi meghallgatásán - a szocialisták és a zöldek előtt - a kérdések nagy részében diplomatikusan nyilatkozott, igyekezve mindenkinek a kedvére lenni. Leszögezte ugyanakkor, hogy mindent meg fog tenni az Európai Bizottság függetlenségének garantálásáért, és a kis államok egyenjogúságának garantálásért.

Az elnökjelölt, aki portugál miniszterelnökként Amerikát támogatta az iraki háborúban, megvédte akkori álláspontját a jobbára ellenséges képviselőkkel szemben. - Nem mi választottuk a háborút, de ha már így alakult, nem hezitáltunk, hogy kit válasszunk: a legközelebbi szövetségesünket vagy Szaddámot - mondta, hozzátéve, hogy döntésében támogatta a portugál parlament többsége és a köztársaság elnöke is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...