Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország támogatja Barroso újabb megbízatását

Cikk:

A magyar kormány támogatja José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök megbízatásának megújítását - erősítette meg Bajnai Gordon csütörtökön Brüsszelben.

"Európának az az érdeke, hogy stabilitás legyen, folytatólagosság legyen, és mivel válságkezelés van, gyorsan oldódjon meg az a törvényszerű bizonytalanság, amely egy ilyen választás után az irányításban bekövetkezik" - jelentette ki a kormányfő az EU-csúcs előtt tartott sajtótájékoztatóján. Barroso széles támogatást élvez sok ország részéről, jól látja el a feladatát, emellett szükség van arra, hogy valaki gyorsan továbbvigye a válságkezelést az unióban - tette hozzá Bajnai Gordon.

A kormány azt is fontosnak tartja, hogy a bizottsági elnök maradjon elkötelezett az új európai uniós tagországok egyre gyorsabb integrációja és felzárkóztatása mellett - szögezte le Bajnai. Nagyon fontos szempont az is, hogy Európa a válságkezelésben stabil hátteret jelent Magyarországnak - említette további szempontként. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) közösen készenléti hitellel támogatja hazánkat. Mint mondta, bízik abban, hogy az ország a válságkezelés más eszközeiből is részesedhet.

Ugrás vissza Ugrás vissza...