Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Májusban újabb magyar egészségügyi csoport indul Afganisztánba

Létrehozva: 2003. április 4.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Továbbra sem veszélytelen annak a tizenegy magyar katonának a munkája, akik Afganisztánban tartózkodnak. Március végén egy rakéta is becsapódott a békemisszió táborába. Közben elkezdődött további négy orvos és kilenc egészségügyi szakember felkészítése, akik várhatóan májusban indulnak Kabulba.
Afganisztánban a lakosság többsége belefáradt a háborúba, de továbbra sem veszélytelen a nemzetközi békemisszió, benne a 11 magyar katona munkája - erről Bőröndi Gábor őrnagy, a misszió hadműveleti főtisztje beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
Rakétatámadások és robbanószerkezetek
Elmondta: a békemissziós kontingens feladata a közrend, a közbiztonság megteremtése, a nyugodt feltételek biztosítása a jövő évi választásokra. Arról is tájékoztatott, hogy a misszió munkája nem veszélytelen, mert egyes hadurak folytatják a csatározást, továbbá rakétatámadások, aknák és különféle robbanószerkezetek jelentenek veszélyforrást.
Hozzátette: március végén rakéta csapódott a békemisszió táborába, de szerencsére senki nem sérült meg. Az MTI kérdésére, miszerint az Afganisztánban szolgáló magyar kontingens el tudna-e látni hasonló feladatot a háború utáni Irakban, közölte: a magyar katonák képesek bármilyen katonai feladat elvégzésére.
Négy orvos és kilenc egészségügyi szakember az újabb csoportban
Beszámolója szerint a Magyar Honvédség tagjai jelenleg 24 műveletben, 742 katonával vesznek részt Nyugat-Szaharától a Balkánig. A magyar egészségügyi kontingens első csoportja, hat egészségügyi szakember és három logisztikus, március 10-én érkezett meg Kabulba. A misszió két magyar törzstisztje pedig már január vége óta a helyszínen tevékenykedik. Magyarországon pedig már folyik a második csoport felkészítése: a további négy orvos és kilenc egészségügyi szakember várhatóan májusban kezdi meg szolgálatát Kabulban.
Ugrás vissza Ugrás vissza...