Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány is támogatja a Bridgestone tatabányai bővítését

Cikk:

A Bridgestone tatabányai beruházását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatja; az ajánlatot - amelyet a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szakemberei dolgoztak ki - a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elfogadta.

A múlt héten jelentették be, hogy a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., a japán Bridgestone Tire Co. Ltd. leányvállalata 237 millió euró értékű kapacitásnövelő befektetéssel 505 új munkahelyet teremt tatabányai gyártóüzemében, a fejlesztés 2017 első felében zárul le – emlékeztet a HITA közleménye.

A beruházáshoz a cég a magyar kormány támogatását kérte. A HITA egyablakos szolgáltatása keretében összeállította azt a csomagot, amely a vállalat számára elérhető támogatások optimális kombinációját tartalmazza, a fejlesztési és a gazdasági tárca ez alapján a projekt támogatásáról döntött. A külgazdasági hivatal szerint az, hogy egy Magyarországon már befektetéssel rendelkező cég újabb beruházást hajt végre, azt jelzi, hogy a cég elégedett a hazai befektetési környezettel.

A Bridgestone tatabányai üzemét 2008-ban adták át. A napi 6 ezer személygépjármű-abroncsot gyártó telep az idén júniusban mintegy 350 embert foglalkoztatott.

Ugrás vissza Ugrás vissza...