Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:APEH: jó ütemben folyik az szja-bevallások feldolgozása

Cikk:

Az APEH a hozzá beérkezett személyi jövedelemadó-bevallásokból május 26-ig csaknem kétmillió (1 996 581) darab bevallást vett nyilvántartásba, mintegy 130 ezer darabbal (7 százalékkal) többet, mint az előző év hasonló időszakában.
Internetes programmal kitöltve, papíron 1 273 064 bevallás érkezett, ez 21 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakához mérve. Elektronikus úton 29 590 bevallást juttattak el az adózók az adóhatósághoz.
Visszaigénylést 971 636 bevallás tartalmazott 54 milliárd forint összegben. Május 26-ig 702 687 adózó részére, mintegy 40 milliárd forint kiutalást teljesített az APEH.
Az adóhivatal megítélése szerint jó ütemben folyik a személyi jövedelemadó-bevallásokkal kapcsolatos feladatok ellátása. A média részadatok alapján levont azon következtetése, miszerint kevés adóbevallás érkezett, időelőtti - áll az APEH tájékoztatójában.
A tavalyi évről szóló szja-bevallások benyújtásának határideje május 22. volt - emlékeztet az adóhivatal. Az APEH a postai úton érkező bevallásokat ütemesen dolgozza fel, és a nyilvántartásba vett bevallások adatairól folyamatosan tájékoztatást ad.
Ugrás vissza Ugrás vissza...