Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vállalkozói EU-központ nyílt Budapesten

Cikk:

Növelni kell a versenyképességünket, ehhez azonban jól működő vállalkozói hálózatra van szükség - mondta a gazdasági miniszter az Európai Uniós Vállalkozói Ház átadásán. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében kialakított intézmény 180 millió forintba került.

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter adta át csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Krisztina körúti épületében kialakított Európai Uniós Vállalkozói Házat. Az Információs és Képzési Központ névre keresztelt, 1600 négyzetméteres intézmény 180 millió forintba került. Az összeg felét a Széchenyi-terv pályázatán nyerte el a BKIK. A megnyitó ünnepségen többek között részt vett Fónagy János , az Orbán-kormány közlekedési minisztere, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke.

Felújítás hat év alatt, három ütemben

Koji László , a BKIK elnöke elmondta: a kamara épületének rekonstrukciója 1997-ben kezdődött, és három ütemben valósult meg. A legmodernebb audiovizuális technikával felszerelt Vállalkozói Házat többfunkciósra tervezték: konferencia-, oktató- és tárgyalóterem is helyet kapott benne. A százötven személy befogadására alkalmas konferenciateremben tolmácsrendszer, internet-hozzáférés, videoprojektor és távvezérelt kamerák segítik a rendezvények lebonyolítását.

Mindenki hozzon magával még egy vállalkozót!

A gazdasági tárca vezetője hangsúlyozta: a kormány nem felügyeletet kíván gyakorolni a kamara felett, hanem a partneri viszonyt szeretné elmélyíteni. Csillag István úgy véli, szimbolikus napon, az EU-csatlakozási szerződés másnapján avatják fel a Vállalkozói Házat. A miniszter a belépés várható időpontjára utalva elmondta: még több mint egy évünk van arra, hogy megszokjuk új otthonunkat, amit a csatlakozás teremtett.

Növelni kell versenyképességünket, ehhez azonban olyan jól működő vállalkozói hálózatra van szükség, amelynek ez a ház lehet a központja - közölte Csillag István. Hozzátette: minden vállalkozó hozzon magával még egy vállalkozót, hogy senki ne maradjon védelem nélkül.

Budapest erősítené a magyar lobbit

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes a Fővárosi Önkormányzat nevében együttműködést ajánlott a kamarának. Elmondta: ősszel képviseletet nyitnak Brüsszelben annak érdekében, hogy Budapest legyen a közép-európai régió központja. Várják a szakmai szervezet ötleteit ahhoz is, csatlakozásunk után hogyan lehetne erősíteni a lobbitevékenységet az unióban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...