Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bővíti éjszakai járatait a BKV

Létrehozva: 2005. augusztus 23.
Módosítás: 2005. augusztus 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az eddigi 19-ről 29-re nő a BKV éjszakai járatainak száma. Mintegy 30 csomópontban az egymás útvonalát keresztező járatok még az átszálló utasokat is megvárják.
A jelenlegi 220 kilométer hosszú éjszakai hálózat szeptembertől 444 kilométerre növekszik, így még a kertvárosokban is legfeljebb 1-1,5 kilométeres gyaloglással elérhetők lesznek az éjszakai buszok megállói - közölték a BKV Rt. sajtótájékoztatóján. Somodi László forgalomfejlesztési és -szervezési osztályvezető elmondta, hogy az éjszakai buszjáratok száma 19-ről 29-re, a megállók száma 752-ről 1585-re nő. Az új rendszer szeptember 1-ről 2-ra virradó éjszaka indul.
Összehangolt menetrend
A járatok vonalai a belvárost keresztezik, a végállomások pedig a város két szélén vannak. A kelet-nyugati irányban közlekedő járatok a belvárosi Rákóczi úton haladnak, míg az észak-déli járatok a kis- és a nagykörúton át szállítják az utasokat. A Rákóczi úti és a kiskörúti buszok az Astorián keresztezik egymást. Menyhért László vezérigazgatóhelyettes közölte: mintegy harminc csomópontban az egymás útvonalát keresztező járatok megvárják az átszálló utasokat, ám ehhez egyes megállókban néhány perces várakozásra kényszerülnek a buszok.
Menyhért László a Magyarország.hu érdeklődésére elmondta, hogy éves szinten körülbelül 100 milliós többletkiadással jár az új rendszer. Somodi László hozzátette: a többletráfordítást jórészt azzal ellentételezik, hogy a jelenlegi szolgálati járatrendszert néhány vonaltól eltekintve megszüntetik.
A BKV tájékoztatása szerint - ugyancsak a fejlesztés forrásának előteremtése érdekében - a 124-es autóbusz este 8 óráig közlekedik, a 12-es és 17-es villamos utolsó szerelvénye 20-30 perccel korábban indul, a 37-es villamos pedig este 7 óra után a Blaha Lujza térttől csak a Sörgyárig szállítja az utasokat.
9-essel kezdődnek az éjszakai járatok
Az éjszakai járatok az eddigi É betűs megjelölés helyett 9-sel kezdődő háromjegyű számot kapnak. A buszok 30, 60, illetve 120 percenként követik majd egymást. A nappali járatokon érvényes menetjegyek és bérletek változatlanul érvényesek rá.
Az új járatrendszerről a jegypénztárakban megvásárolható térképen vagy a BKV honlapján tájékozódhatnak az utasok.
Ugrás vissza Ugrás vissza...