Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Rövidített úton jár a HÉV és a 2-es villamos

Létrehozva: 2006. április 3.
Módosítás: 2006. május 24.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Sikeresen átvészelték az éjszakát a Dunakanyar és a Budapest alatti Duna-parti települések; a fővárosban rövidített úton jár a szentendrei HÉV és a 2-es villamos. 
Egész éjszaka mindenhol működött a figyelőrendszer, Kismaroson, Szentendrén és Kisorosziban éjjel is dolgoztak a katonák - mintegy 290-en -, hogy a szivárgásokat megakadályozzák.  Eddig összesen 163 embert kellett kitelepíteni, legutóbb Szigetmonostoron, ahol 28 embert kellett biztonságba helyezni, Zebegényben és Szentendrén öt-öt embert telepítettek ki.
A védelem újabb katonákat szeretne munkába állítani, a többi között Sződligeten, Tahitótfaluban és Nagymaroson van szükség a segítségre.
Lezárt útszakaszok, rövidített járatok
Nem értékeli kritikusnak a helyzetet a III. kerületi Királyok útjánál a polgári védelem csoportvezetője, mert a homokzsákokkal a várható vízállás szintjétől 30 centiméterrel magasabbra építették a gátakat.
A Pünkösdfürdő strand bejáratától kezdve a Királyok útját vasárnap 18 órától teljesen lezárták a forgalom elől.
A BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a szentendrei HÉV üzemkezdettől vízbeszivárgás miatt csak a Margit híd megállóig közlekedik. A  2-es villamos hétfőn továbbra is csak a Boráros tér és a Közvágóhíd között közlekedik, az árvíz miatt a Margitszigeten közlekedő 26-os autóbusz nem jár, illetve a 34-es autóbusz a Királyok útján, a 106-os pedig a Nánási úton nem közlekedik.
Ugrás vissza Ugrás vissza...