Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Új éjszakai járatokat indít a BKV

Cikk:

November elején öt új éjszakai járatot indít a BKV a fővárosban, négy járat útvonalát pedig meghosszabbítják. Új járat lesz például a 930-as, amely Újpest Városközponttól Káposztásmegyerig közlekedik.
Újabb 30 kilométerrel bővíti péntektől a tavaly kialakított 444 kilométeres éjszakai tömegközlekedési hálózatát a BKV. Bősze Sándor főosztályvezető elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok, a műszeres forgalomfelvétel, az utasok észrevételei és a civil szervezetek jelzései alapján határoztak az éjszakai hálózat bővítéséről.
Összehangolják a nappali és éjszakai menetrendet is
A döntésre jogosult fővárosi önkormányzati szakbizottság nemrég három ütemű hálózatfejlesztésről határozott. November 3-ától öt új éjszakai járat indul, négy járat útvonalát meghosszabbítják, kettőnél pedig új megállókat létesítenek. Új járat például a 930-as, amely Újpest Városközponttól a káposztásmegyeri Szondi utcáig közlekedik. December 1-jétől két járaton növelik a buszok számát, s ugyancsak két járaton csuklós buszok veszik át a "szóló" járművek helyét. Január 12-től pedig a járatok csatlakozását fejlesztik, még jobban egymáshoz igazítják. Különösen figyelnek a nappali és az éjszakai járatok üzemidejének összehangolására. Az utasok a BKV honlapján, a jegypénztárakban található éjszakai közlekedési térképekből, illetve a megállókban kihelyezett táblákról értesülhetnek a változásokról.
Ugrás vissza Ugrás vissza...