Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Antal Attila a BKV új vezérigazgatója

Cikk:

Antal Attila, a Nógrád Volán eddigi vezetője lesz januártól 2011-ig a BKV Zrt. vezérigazgatója - erről részben ellenzéki szavazatokkal, 56 vokssal döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés 67 képviselője.

Aba Botond jelenlegi vezérigazgató felmentését a kormánypártiak és az MDF-esek szavazták meg. Az eddigi vezérigazgató januártól továbbra is a cégnél marad, de új feladatairól már a frissen megválasztott vezérigazgató dönt. Ez a megoldás szükségtelenné teszi, hogy Aba Botond végkielégítést kapjon.

Két és fél oldalas előterjesztés

A közgyűlés Hagyó Miklós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettes kezdeményezésére, a késő délutáni órákban vette napirendjére vette a BKV vezérigazgatói posztján történő váltásról szóló, a helyszínen kiosztott javaslatot.
A testület zárt ülésen, alig két és fél oldalas írásos előterjesztés alapján döntött a vezetőcseréről. Ellenzéki képviselők tájékoztatása szerint az előterjesztés nem tartalmazott semmilyen indokot a vezetőcserére. A javaslat felét hat határozati pont töltötte ki. Az egyik rögzíti, hogy az új vezérigazgató havi bruttó 667 ezer forintos fizetést kap.

Az ellenzékiek is egyetértettek a váltással

A vitában csak az ellenzékiek nyilvánítottak véleményt. A vezetőváltással ők is egyetértettek, azt azonban célszerűbbnek tartották volna, ha előbb a cég átalakításának koncepcióját készíti el a városvezetés, és csak utána kerül sor a vezetőváltásra.
Aba Botond, a távozó és Antal Attila, az új vezérigazgató csak a vitazáró után kapott szót néhány mondat erejéig. Egyikük az eddigi, másikuk a megelőlegezett bizalmat köszönte meg a testületnek. Az új vezérigazgatónak 100 nap alatt rövid távú, jövő nyárig érvényes középtávú stratégiát kell készítenie a cég megújítására.
Ugrás vissza Ugrás vissza...