Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Változtak a nyugdíjasok utazási kedvezményei Budapesten

Létrehozva: 2012. március 22.
Módosítás: 2012. március 22.
Forrás: Magyarország.hu, MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy szerdán megváltoztak a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek feltételei, mivel a kormány szerdai hatállyal rendeletben módosította a szabályozást.

A BKK közleményében jelezte, hogy a változások a kormányrendelet módosítása nyomán lépnek életbe. A két legfontosabb változás a nyugdíjas bérletekkel kapcsolatban az, hogy

  • március 31-vel szemben április 30-ig használhatók a korábban kiállított nyugdíjasbérlet-igazolványok a jogosultság igazolására, valamint
  • a március 21. előtt vásárolt nyugdíjasbérletek lejáratukig akkor is felhasználhatók maradnak, ha tulajdonosuk április 30. után elveszti jogosultságát a nyugdíjasbérlet-igazolványra.

A BKV április 30. után is érvényesnek fogadja el a régi formátumú nyugdíjasbérlet-igazolványokat a 2012. március 21-ét megelőzően vásárolt bérletekhez.

Április 30-át követően a március 20. után vásárolt nyugdíjasbérleteket csak új típusú bérletigazolványokkal fogadják el. A módosított kormányrendelet hatályba lépésekor a közlekedési cég megszüntette a méltányossági visszaváltást, mivel a nyugdíjasok a bérletet a lejártáig jogszerűen használhatják. A folyamatban lévő és már elbírált kérelmek kapcsán az érintetteket közvetlenül fogják tájékoztatni..

Április 30-a után a nyugdíjasok utazási kedvezményére a "nyugdíjasok utazási utalványa" helyett az "ellátottak utazási utalványa" jogosít majd fel. Az új típusú utalvány kiállításáról és megküldéséről a nyugdíjfolyósító tud részletes felvilágosítással szolgálni.

A változások nem érintik azok utazási kedvezményét, akiket a kormányrendelet 1. melléklete részletesen felsorol (pld. életkor, tanulói jogviszony alapján járó kedvezmények, ellátottak, állást keresők, fogyatékkal élők kedvezményei stb.).

Ugrás vissza Ugrás vissza...