Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:BM: Informatikai szakmai konferencia

Létrehozva: 2014. október 28.
Módosítás: 2014. október 28.
Forrás: Belügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

2014. október 27-én került sor a rendészeti célú videókamera és térinformatikai alkalmazásokat bemutató informatikai szakmai konferenciára az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Igazgatási Központjában.

A Belügyminisztérium által szervezett konferencia bemutatta a napjainkban megvalósuló, illetve frissen megvalósított térinformatikai vagy videó alkalmazást tartalmazó projekteket, rendszereket, amelyek a technológia alkalmazásának módjaira, valamint az ágazatok közötti együttműködés lehetőségeire és annak platformjaira hívták fel a résztvevők figyelmét.

A konferencián tényszerű prezentációk bemutatására került sor a futó projektekről, illetve példákon keresztül illusztrálták a technológiai és a kooperáció megvalósítását célzó lehetőségeket.

Az előadók bemutatták a napjainkban fejlett technológiával rendelkező rendészeti szerveknél használt eljárásokat, mint például a térfigyelés, az arcképfelismerés, és a deviáns-viselkedéseket elemző rendszerek alkalmazása.

Kialakításra került a jelenlegi járőrautókban a legkorszerűbb GPS technológia, informatikai háttér, valamint korszerű videokamera-rendszer, amelynek lényege, hogy a járőr az autóban megkap minden olyan információt, amihez eddig csak a kapitányságon jutott hozzá. A beépített videórendszer online tájékoztatást nyújt a tevékenységirányítónak az intézkedés folyamatáról, valamint ha szükséges, akkor további erőket biztosíthat az intézkedés helyszínére.

Új térinformatikai rendszer épült ki, amelynek eredményeként a bűnmegelőzés és a felderítés új alapokra került, mivel a tevékenységirányító térinformatikai adatokkal kiegészülve végezheti a munkáját.

A szemléltetett technikai megoldások támogatják, vagy adott esetben kiválthatják az emberi tevékenységet, ezáltal is lehetőséget biztosítva a hatékonyabb közterületi jelenlét megvalósítására.

A konferencián meghívottként részt vettek az Belügyminisztérium helyettes államtitkárságait képviselő munkatársak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Rendőr-főkapitányság és területei szervei, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság, a rendészeti szakközépiskolák, a Nemzetközi Oktatási Központ, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, a Terrorelhárítási Központ és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetői, szakértői, informatikusai, továbbá rendvédelmi szakértők és az informatikai hátterét biztosító ipari konzulensek is. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...