Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elismeréseket adott át a belügyminiszter

Cikk:

Pintér Sándor belügyminiszter előléptetéseket adott át és elismeréseket adományozott a Belügyminisztérium (BM) október 23-i ünnepségén csütörtökön, Budapesten. Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy Magyarország '56-ja örök szimbóluma lesz a diktatúrák, az elnyomás elleni szabadságharcnak itthon és világszerte.

1956-ban nemcsak a diktatúra, hanem a hazugság és a félelem ellen is fellázadt az ország; ez becsületbeli ügy volt, amiért semmilyen áldozat nem volt elég nagy – mondta Kontrát Károly. Köszönettel tartozunk, mert '56 hozta el azt a szabadságot, ami gyermekeink számára már természetes - folytatta az államtitkár, aki október 23-át a szabadság napjának nevezte, "amely előtt úgy tiszteleghetünk, ha élni is tudunk ezzel".

Áder János köztársasági elnök a belügyminiszter előterjesztésére rendőr dandártábornokká léptette elő Kesztyűs Rudolfot, a Miniszterelnökség rendészeti tanácsadóját, Meichl Gézát, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatóját, rendőrfőkapitány-helyettest, valamint Sándor Miklóst, a Készenléti Rendőrség parancsnok-helyettesét.

Az államfő a belügyminiszter előterjesztésére Csontos Ambrust, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját tűzoltó dandártábornokká léptette elő.

Pintér Sándor belügyminiszter a csütörtöki ünnepségen bátorsági érdemjeleket adományozott, soron kívül ezredessé léptetett elő rendőr, tűzoltó és büntetés-végrehajtási alezredeseket, rendőrségi főtanácsosi és tanácsosi címeket adományozott, valamint emléktárgyakat adott át.

Ugrás vissza Ugrás vissza...