Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Csaknem nyolcszáz kiállító vesz részt az idei BNV-n

Létrehozva: 2004. szeptember 8.
Módosítás: 2004. szeptember 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Szombaton kezdődik és szeptember 19-ig tart a 108. Budapesti Nemzetközi Vásár. A rendezvénynek négy társprogramja lesz, köztük a határon túli magyar vállalkozókat bemutató Magyar Világ. A vásár délelőtt tíztől este hat óráig látogatható, a szervezők több mint százezer érdeklődőre számítanak.

Tizenhét országból érkezik az a 790 kiállító, akik miatt érdemes lesz ellátogatni a Hungexpo területén szeptember 11-én kezdődő 108. Budapesti Nemzetközi Vásárra, amelyet szombaton délelőtt Szili Katalin , az Országgyűlés elnöke nyit meg. A BNV kilencnapos programjának középpontjában ezúttal az otthon áll, így a házépítés, a lakberendezés, a lakásfelújítás, a biztonságtechnika és a háztartási gépek állnak a vásár középpontjában.

A napijegy 850, a családi jegy 1700 forintba kerül

A látogatók mindennap 10-től 18 óráig, szeptember 16-án, csütörtökön 10-től 19 óráig kereshetik fel a vásárt. A napijegy 850 forintba kerül, a kedvezményes (diák, katona és nyugdíjas jegy) 600 forint. Két felnőtt és két 14 év alatti gyerek 1 700 forintért válthat családi jegyet, míg azok, akik úgy érzik, hogy gyorsan végig tudják járni a kiállítást, délután négy órától 400 forintért léphetnek be a vásárvárosba. A hetven évnél idősebbek számára ingyenes a belépés.

A rendezvényre vonattal utazók ötvenszázalékos vasúti kedvezményt vehetnek igénybe, a vonatjegyet a vásárváros több pontján is le lehet pecsételtetni. Azok, akik autóval érkeznek, 600 forintos napidíjért vagy óradíjas rendszerben percenként két forintért parkolhatnak a vásárközpont területén, a pavilonokhoz közeli parkolókban. Akik a tömegközlekedést választják, az Örs vezér térről az Expo-járattal vagy a 37-es villamossal a Pongrác úti megállóig közlekedve juthatnak el legkényelmesebben a BNV-re. A vásár megközelíthetőségéről bővebben itt , a vásárt kiegészítő szórakoztató és kulturális programokról itt olvashat.

Az idei 790 kiállítóból 113 érkezik külföldről, összesen 16 országból. A kiállítók közül 175 idén először mutatkozik be a BNV-n. Az összes kiállítási terület több mint 21 ezer négyzetméter, a kiegészítő kulturális programokkal együtt a BNV 25 ezer négyzetméteren terül el. Az idei BNV-nek négy nagydíjas terméke van: a Hollóházi Porcelán Rt. "Bacchus kollekciója", a Marian Kreatív Kft. "Papír ablakkép család" elnevezésű terméke, a Quality Direct Kft. "Vorwerk Kobold 135" márkanevű takarítógépe, valamint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Rt. "Tavasz" termékcsaládja.

Vásár a vásárban: négy kiállítás csatlakozik a BNV-hez

Ahogyan az már megszokott, ebben az évben is több olyan tematikus kiállítást szerveznek, amelyek kiegészítik a BNV központi programjait. Immár ötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Világ - Határok nélkül című kiállítást, amelyen a határon túli magyar vállalkozók és a Kárpát-medencében élő magyarság kultúrája mutatkozik be. A kiállítás részét képezi több szakmai konferencia is, egyebek mellett a szlovákiai befektetései lehetőségekről, valamint európai uniós vállalkozási, üzleti ismeretekről.

Az esemény fővédnöke Szabó Vilmos , a Miniszterelnöki Hivatal kisebbségekért felelős politikai államtitkára, aki szerdai, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a vásár egyik fő célja, hogy segítsék a Kárpát-medencében élő magyar vállalkozókat az anyaország EU-csatlakozásából adódó többletlehetőségek kihasználásában. Mint fogalmazott, azokban a szomszédos országokban, amelyek várhatóan csak néhány év múlva csatlakoznak az Európai Unióhoz, komoly versenyelőnyt jelent a magyar üzletemberek számára, hogy Magyarországról anyanyelvükön juthatnak hozzá EU-s információkhoz. Ennek jegyében szerveznek szeptember 14-én a 25. pavilonban kerekasztal-beszélgetést az "EU házhoz jön a Kárpát-medencében" címmel, ez a program szervesen kapcsolódik a gazdasági minisztérium uniós felkészítő-sorozatához.

A Magyar Világ mellett ugyancsak a BNV ideje alatt rendezik meg az Intersound szórakoztatóelektronikai vásárt, az Infomarket információtechnológiai vásárt, továbbá az Ingatlan-Expo kiállítást. Ez utóbbit 1999 óta szervezik meg, de idén először nemcsak tavasszal, hanem az őszi BNV idején is megrendezik. Ez a kiállítás az, amely talán a legszorosabban kapcsolódik a BNV tematikájához azzal, hogy hazai és külföldi lakó- és nyaralóingatlanokat mutat be.

Ugrás vissza Ugrás vissza...