Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Veszélyhelyzetet hirdettek Borsod megyében

Létrehozva: 2010. május 17.
Módosítás: 2010. május 17.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Veszélyhelyzetet hirdetett ki az ügyvezető kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megye mindazon térségére, amelyet árvíz sújt, így a védekezők gyorsabban juthatnak anyagi segítséghez - jelentette be Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök Miskolcon.

A megyében jelenleg több mint hatvan településen védekeznek az ár ellen. Bajnai Gordon példásnak nevezte a védekezést, a katasztrófavédelem ellátja munkáját, rendőrök, polgári védelmi és vízügyi szakemberek, civilek segítik a munkát, sok az önkéntes, akiknek külön is köszönetet mondott.

Emberemlékezet óta nem volt ilyen árvíz, özönvízszerű eső, belvíz, szélvihar az országban, egyszerre több helyen akadozik a közlekedés. Az országban mindenki megmozdult nagyon sok önkéntes is részt vesz a mentésben, bajban ismerszik meg a barát, mindenhonnan jön segítség, jönnek szakemberek, rendőrök – fogalmazott Bajnai Gordon. A kormány nem érzi magát ebben a helyzetben ügyvezetőnek, teljes hatáskörben jár el feladatában, és Borsod mindazon térségére, amelyet az áradat fenyeget, veszélyhelyzetet rendelt el - tette hozzá.

A veszélyhelyzet kihirdetését az indokolta, hogy Borsod megyében a legsúlyosabb a helyzet. A védekezés költségét központi forrásból fedezik, menteni kell a menthetőt - mondta az ügyvezető kormányfő.

Ugrás vissza Ugrás vissza...