Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Szarajevó is megtette az első lépést az EU felé

Létrehozva: 2005. november 25.
Módosítás: 2005. november 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az egykori jugoszláv tagköztársaságok közül utolsóként Bosznia-Hercegovina is elkezdte a társulási és stabilizációs tárgyalásokat az Európai Unióval.

Elkezdődtek pénteken a Bosznia-Hercegovina és az Európai Unió közötti társulási és stabilitási egyezményről szóló tárgyalások. Az aktus az első lépés a Bosznia reménybeli teljes jogú uniós tagsága felé vezető úton.

- Ez a nap új szakaszt jelent az EU és a Bosznia közötti kapcsolatokban - jelentette ki Szarajevóban Olli Rehn , az Európai Bizottság bővítési biztosa. Az uniós tisztviselő szerint a hivatalos tárgyalások megnyílása Bosznia sikerének bizonyítéka.

A balkáni háborúkat lezáró tíz évvel ezelőtti daytoni békekötés óta most először ünnepelünk szívből - jelentette ki Adnan Terzic boszniai kormányfő.

Az EU külügyminiszterei hétfőn adtak zöld jelzést a Bosznia-Hercegovinával folytatandó tárgyalások megkezdésére.

A társulási és stabilitási egyezmény célja, hogy előmozdítsa a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, illetve közelítse az adott ország normáit az európai szabályozáshoz, mindenekelőtt a belső piac szabályaihoz.

Bosznia utolsóként létesített hivatalos kapcsolatot az EU-val az egykori jugoszláv tagköztársaságok közül: Szlovénia tavaly tagja lett a közösségnek, Horvátország októberben kezdte meg a csatlakozási tárgyalásokat, Macedónia már befejezte a tárgyalásokat a társulási és stabilitási egyezmény megkötéséről, Szerbia-Montenegró pedig a múlt hónapban kezdte meg a társulási és stabilizációs tárgyalásokat Brüsszellel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...