Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fokozott rendőri ellenőrzések Budapesten

Cikk:

A rendőrség az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelettel, a Vám- és Pénzügyőrséggel, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal, az APEH-hel és az ÁNTSZ-szel közösen fokozott ellenőrzéseket tart Budapesten azért, hogy az idegenforgalmi szezonban javuljon a közbiztonság.


Nagyszabású rendőri akció kezdődött szerdán Budapesten, melynek során a rendőrség, a felkért társszervekkel együttműködve, fokozottan ellenőrzi a főváros közrendjét és közbiztonságát. Tóth Béla alezredes szerdán közölte: az átfogó akció célja, hogy az idegenforgalmi szezon kezdetén javuljon a közbiztonság. Hat napon keresztül a főváros összes kerületét ellenőrzik csaknem 300 ember részvételével. A rendőrség többek közt az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelettel, a Vám- és Pénzügyőrséggel, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal, az APEH-hel és az ÁNTSZ-szel együttműködve hajtja végre az ellenőrzést.

A hatóságok ellenőrzik a közlekedési szabályok betartását, a járművezetőket, a vendéglátó-ipari egységeket, az építkezéseket, a munkavédelmi szabályok és a külföldiekre vonatkozó jogszabályok betartását és a turisztikailag frekventált helyeket. Fellépnek az illegális színesfém-kereskedelem, a koldulók és a szórólaposztók ellen - mondta Tóth Béla, hozzátéve: nem a büntetés a cél, hanem a jogsértések felszámolása. Szerdán a IV., XV. és XVI. kerületeket ellenőrzik, majd fokozatosan haladnak a belváros felé.
Ugrás vissza Ugrás vissza...