Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elektronikus árverési lehetőség januártól

Létrehozva: 2007. október 2.
Módosítás: 2007. október 3.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A parlament elé benyújtott adómódosítási javaslatok között szerepel az elektronikus árverés lehetőségének megteremtése is, aminek célja a szervezett csoportok eddigi, bevételcsökkentő, manipulatív működésének megszüntetése.

Budai Bernadett kormányszóvivő példaként elmondta, hogy 2005 és 2007 között az APEH több mint 3400 nyilvános árverést tartott, amelyeken a 19 milliárd forint bekerülési értékű ingó és ingatlan árveréséből csak 3 milliárd forint bevétel folyt be.

Várszeghi György, az APEH végrehajtási és felszámolási főosztályának vezetője elmondta, hogy változik a tervek szerint a törvényi minimum ár is: ingóságnál a jelenlegi 25 százalék helyett a forgalmi érték 50 százaléka, ingatlannál pedig a jelenlegi 50 százalék helyett 60 százaléka lesz.

Várszeghi György hangsúlyozta, hogy az elektronikus árverési lehetőség mellett a hagyományos árverési módok is megmaradnak. A pontos szabályokat a törvény elfogadását követően dolgozzák ki. A törvényjavaslat szerint az elektronikus árverés ideje hat nap lesz, a résztvevőknek az ügyfélkapun kell bejelentkezniük.

Kérdésre válaszolva Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök által javasolt összeférhetetlenségi törvény vonatkozna a polgármesterekre és a gazdasági társaságok felső vezetőire, de csak 2010-től lépne életbe.

A gázártámogatást érintő kérdésre annyit mondott: a célok változatlanok.

Ugrás vissza Ugrás vissza...