Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:2,4 milliárd jut hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére

Cikk:

Tavaly 187 ezren ajánlották fel egy százalékukat a gyermekszegénység elleni programra. Az így összegyűlt 1,2 milliárd forintot a kormány megduplázza, ezzel összesen 2,4 milliárdot fordítanak a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken.

Nyári gyermekétkeztetésre fordítja a kormány a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából tavaly befolyt 1,2 milliárd forintot, és megduplázza az összeget - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken. Tavaly 187 ezer ember 1 százalékos felajánlásának köszönhetően összesen mintegy 1,2 milliárd forint gyűlt össze a gyermekszegénység elleni programra. A kormány úgy döntött, hogy a felajánlásokból összegyűlt összeg a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére használható fel, és így a költségvetés által e célra biztosított 1,2 milliárd forint megduplázható - mondta el a szóvivő.

A felajánlásokból származó és a költségvetésben erre a célra elkülönített, így már összesen  2,4 milliárd forint hozzávetőleg 120 ezer rászoruló gyermek napi egyszeri meleg ételhez jutását biztosítja majd az óvodai, iskolai nyári szünet idejére. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a kabinet döntése illeszkedik a Legyen jobb a gyermekeknek nemzeti stratégia 2007-2010 közötti cselekvési tervbe, amelynek egyik eleme a rászoruló gyermekek étkeztetésének biztosítása.

Állami programokra is fordítható az 1 százalék

A kormány döntése értelmében idén, a 2008-as jövedelmek bevallása során is fel lehet ajánlani a személyi jövedelemadó 1 százalékát a gyermekszegénység elleni programra, ennek technikai száma a 1627-es - mondta el Budai Bernadett, hozzátéve: az állampolgárok emellett támogathatják a Nemzeti tehetség programot is, amelynek technikai száma a 1823-as.

Ugrás vissza Ugrás vissza...