Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megkapja a főváros az ötmilliárdos támogatást

Cikk:

Pénteken megjelent a kormányhatározat a fővárosnak szóló ötmilliárd forintos rendkívüli támogatásról, amelyet eheti ülésén szavazott meg a kormány - közölte a kormányszóvivői iroda szombaton.  Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester korábban azzal fordult a miniszterelnökhöz, hogy ha nem változtatnak a BKV finanszírozásán, a cég januárban csődbe mehet és ezzel több közlekedési beruházás kerülne veszélybe.

Budapest főpolgármestere, Tarlós István (Fidesz-KDNP) szombati sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a BKV januárban csődbe megy, és veszélybe kerülhet több közlekedési beruházás - így a 4-es metró is -, ha nem változtatnak a finanszírozási rendszeren. A főpolgármester megköszönte Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a kormány megadta a BKV-nak a kért ötmilliárd forintos támogatást, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Budapestnek forrásteremtési lehetőségre van szüksége, ezért újra tárgyalni kell a közlekedési adó és a dugódíj bevezetéséről.

A kormányszóvivői iroda szerint a fővárosnak új koncepciót kell kialakítania arra, hogy a települési adóbevételekből biztonságosabban tudja finanszírozni a tömegközlekedést és más közszolgáltatásokat. A hazai GDP legnagyobb hányadát Budapesten állítják elő, ebből következően a főváros nagyobb hányadban részesül a települési adóbevételekből – áll az iroda közleményében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...