Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Százötven millió dolláros világbanki hitel Bulgáriának

Létrehozva: 2003. február 23.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Világbank 150 millió dollár hitelt hagyott jóvá Bulgáriának, amit az EU-csatlakozással kapcsolatos előkészületekre fordít a balkáni ország. Az országban 17 százalékos a munkanélküliség.
A kölcsön hozzájárul ahhoz, hogy Bulgária éves gazdaságnövekedési üteme 4,5-5 százalék legyen 2005-ig, a munkanélküliség pedig 12-14 százalékra csökkenjen a jelenlegi 17,3 százalékról. A nemzetközi pénzintézet 16 évre folyósította a kölcsönt, aminek a visszafizetését 6 év türelmi időszak után kell megkezdeni. Bulgária arra számít, hogy 2007-ben csatlakozik az Európai Unióhoz, Horvátországgal és Romániával közösen.
A nyomorban élők száma 2001-ben több, mint kétszerese volt az 1995-ös, válság előtti szintnek - állítja a Világbank tanulmánya . A lakosság nyomora és sebeshetősége erős etnikai, regionális és korbeli megkülönböztetéssel párosul. A munkanélküli létállapot időtartama a munkanélküliek 62 százalékánál több, mint egy évre tolódott ki.
Albániának 15 millió dollár
A Világbank két hete adott 15 millió dollárt Albániának víztisztítási célokra. A projekt a kormányzat vízüggyel kapcsolatos intézményi és pénzügyi reformjait segíti elő.
A bulgár projekt világbanki összefoglalója angol nyelven.
Ugrás vissza Ugrás vissza...