Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tízezer fiatal talált munkát ősszel

Létrehozva: 2003. december 15.
Módosítás: 2003. december 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A munkaügyi minisztréium támogatásával meghirdetett Esélyt a fiataloknak program keretében az ősszel tízezer fiatal talált munkát - közölte Burány Sándor hétfőn. A jövő év első felében a versenyszférában várható mintegy harmincezer új állásajánlat.

Eredményes volt a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium támogatásával meghirdetett Esélyt a fiataloknak elnevezésű, a pályakezdő fiatalok elhelyezkedését segítő programja - közölte Burány Sándor miniszter hétfői tájékoztatóján. A 107 állásbörzéből és 236 nyílt napból álló sorozaton 4 200 munkaadó hirdetett több mint negyvenezer állást. A program során tízezer fiatal talált állást, 85 százalékuk pályakezdőként.

A munkaügyi miniszter elmondta, hogy a munkáltatók elsősorban gépipari, építőipari, kereskedelmi-vendéglátóipari szakmunkásokat kerestek, de a szerelőipari és egyéb betanított jellegű foglalkozások is nagy számban szerepeltek a kínálatban.

Állások főleg a versenyszférában

Burány Sándor a 2004-es év első félévének munkaerő-piaci alakulásával kapcsolatban elmondta, hogy várhatóan megnövekszik a munkaerő-kereslet, a 2003-as évvel ellentétben jövőre a versenyszférában, ahol mintegy harmincezer új állással számolnak. Ezek nagy része az észak-alföldi régióban mutatkozik majd.

A miniszter elmondta, hogy értékelésük szerint egyre fontosabb a cégnél eltöltött munkaviszony hossza, a vállalatok a stabil, tapasztalt munkaerőt részesítik előnyben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...