Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Rekord mélységben a munkanélküliségi ráta

Létrehozva: 2004. január 9.
Módosítás: 2004. január 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt 12 év során még nem volt ennyire alacsony a munkanélküliségi ráta. Nőtt a foglalkoztatottak száma, az inaktívak - nem regisztrált munkanélküliek - aránya pedig csökkent.

A rendszerváltás óta mért legalacsonyabb, 5,5 százalékos munkanélküliségi ráta jóval kedvezőbb, mint az Európai Unió 8,8 százalékos mutatói - nyilatkozta Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi

miniszter a pénteken tartott rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón.

Az elmúlt év alatt 18 ezerrel kevesebb munkanélkülit regisztráltak, míg a foglalkoztatottak száma 113 ezer fővel emelkedett. Jelentősen csökkent a munkával nem rendelkező, de nem regisztrált munkanélküliek száma is, hiszen a kormányváltás óta csaknem 140 ezerrel lettek kevesebben.

Idén több pénz jut a közmunkaprogramra és a felnőttképzésre

A miniszter elmondása szerint a tárca egyik legfontosabb célkitűzése a közmunkaprogram, amire idén a költségvetés 4 milliárd forintot ad, és további 1,2 milliárd forinttal támogatja a parlagfűirtás szakmai programját is.

A költségvetés 3 milliárd forintot fordít a felnőttképzésre, ami jelentősen több, mint a tavalyi 475 millió volt, így állami támogatásból 21 ezer fő képzése biztosított.

Egységes magyar munkaügyi adatnyilvántartás

Az uniós csatlakozásig Magyarország is köteles bevezetni az Európai Unióban már alkalmazott Egységes magyar munkaügyi nyilvántartást (EMMA). Ez alapján régiónként és szakmai bontásban lehet tájékozódni az aktuális hazai és uniós munkalehetőségekről is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...