Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Támogatott hitelprogramok a kkv-k számára

Létrehozva: 2009. január 9.
Módosítás: 2009. január 9.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Különböző támogatott hitelprogramok révén jelenleg mintegy 300 milliárd forint keret érhető el a kis- és középvállalkozások számára - mondta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára pénteken.

A kis- és középvállalkozások (kkv) számára jelenleg mintegy 300 milliárd forint keret érhető el a különböző támogatott hitelprogramok révén - mondta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára pénteken. A kormány korábban a gazdasági válság hatásainak mérséklésére 1400 milliárd forint gazdaságélénkítő csomagot hirdetett meg, amelynek fontos részét képezik a pályázati források mellett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló kedvezményes pénzügyi konstrukciók.

Burány Sándor kifejtette: az Új Magyarország mikrohitel programban 59 milliárd forintos keret áll rendelkezésre beruházási és ahhoz kapcsolódó forgóeszközhitelre. A mikrohitel programban forgóeszközre maximum 6 millió forint hitel vehető fel egy évre, beruházásra maximum 10 millió forint kapható tíz év futamidőre. Az Új Magyarország beruházási hitelprogramban 10-100 millió forint hitelt vehetnek fel a kis- és középvállalkozások maximum 10 évre, a rendelkezésre álló keret 50 milliárd forint. A Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) 160 milliárd forint kerete van a kkv-knak szóló beruházási és forgóeszközhitelekre.

A bankok egyebek közt azért tudják kedvezményesen nyújtani a hiteleket, mert a kormány garanciát is ad ezekhez. Az Új Magyarország hitelgarancia programban 29 milliárd forint keret áll rendelkezésre, amelyből a maximum 100 millió forint hitel 80 százalékát lehet garantálni legfeljebb 10 évre.

A kormány a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. keretét 900 milliárd forintra emelte, amelyből a mikro-, kis- és középvállalkozások hiteléihez nyújtanak 80 százalékos garanciát maximum 25 évre. A kis- és középvállalkozások finanszírozásában részvevő Széchenyi-kártya program kamattámogatására az idén 2 milliárd forint áll rendelkezésre - tette hozzá az államtitkár.

Ugrás vissza Ugrás vissza...