Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Két hét múlva Budapestre jön az amerikai elnök

Cikk:

Június 22-én Budapestre érkezik az Egyesült Államok elnöke. Egynapos látogatásán George W. Bush tiszteleg az 1956-os forradalom emléke előtt.  
Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívására június 22-én egynapos hivatalos látogatást tesz Budapesten George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke - közölte csütörtökön az államfő hivatala.  
"A Fehér Ház bejelentése szerint a hivatalos látogatás célja tisztelgés 1956 emléke előtt és tárgyalások folytatása transz-atlanti és kétoldalú témákban. Bush elnök, aki az osztrák EU elnökség által rendezett bécsi EU-USA csúcsról érkezik Magyarországra, nagy várakozással tekint a megbeszélések elé" - olvasható a közleményben.
Az amerikai elnök tavaly október 7-én a Fehér Házban fogadta Gyurcsány Ferencet. A találkozón elsősorban gazdasági és világpolitikai kérdéseken volt a hangsúly, de szóba került a vízumügy is. Bush megígérte, hogy új programot dolgoznak ki, hogy megkönnyítsék, és méltányossá tegyék a vízum megszerzését. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...