Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egyre több helyen fertőz a calici vírus

Létrehozva: 2006. november 15.
Módosítás: 2006. november 15.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Mintegy 243-an betegedtek meg eddig calici vírusfertőzésben: a fővárosban 173-an, a Győr közeli Nyúlban 70-en - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szóvivője szerdán.
A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikáján 89, a Jahn Ferenc Kórházban 48, a János Kórházban 31, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) pedig öt beteget kezelnek a hasmenéses, hányásos tünetekkel járó betegséggel, Nyúlban 70-en fertőződtek meg.
Ritoók Emese szóvivő tájékoztatása szerint az ORFI kivételével valamennyi érintett intézményben betegfelvételi tilalom van érvényben. Hozzátette azonban, hogy ez csak bizonyos osztályokra vonatkozik: a János Kórház belgyógyászati osztályára, a Jahn Ferenc Kórház krónikus belgyógyászati osztályára, továbbá a Kútvölgyi kórház valamennyi osztályára, az intenzív osztály kivételével.
A látogatási tilalomról szólva a szóvivő megjegyezte, arról a kórházak saját hatáskörükben döntenek. Mint mondta, ha vizsgálatot rendelnének el az országban, valószínűleg több fertőzöttet találnának, mivel a calici vírus zárt közösségekben, elsősorban az őszi-téli hónapokban okoz megbetegedéseket.
Ugrás vissza Ugrás vissza...